АЛГО у медијима

Наша Љиљана Ранђић била је гост емисије Лекар душе на РТВ Беседа, где је са аутором емисије и психологом Мирјаном Бановић разговарала о усвајању читања на предшколском узрасту.

На позив удружења Ирмос, 10.3.2020. одржали смо у Чачку предавање о развојно-психолошким аспектима усвајања читања и представили АЛГО систем за рано/почетно учење читања. ТВ Информатор направио је прилог о нашем гостовању.

На позив часописа Светосавац, парохијског часописа Храма Светог Саве, а поводом бесплатне обуке читању за полазнике припремног предшколског периода коју смо организовали у сарадњи са Храмом, писали смо о важности подстицања читања на раном узрасту.

За часопис о васпитању и образовању деце и одраслих “Благодарје” писали смо о могућности и предностима усвајања читања на предшколском узрасту, и представили смо АЛГО систем раног читања.

“Водич за родитеље” посетио је тим АЛГО центра у вртићу “Жан Жак” на Новом Београду током пилот тестирања применљивости АЛГО система за рано учење читања за рад у предшколским установама.

Љиљана Ранђић, аутор АЛГО система за рано учење читања, и проф. др Вања Ковић, професор психологије учења на Филозофском факултету у Београду и члан АЛГО тима, одржале су вебинар за маме о усвајању читања, који је организовао Центар за маме.