Бесплатна обука читању за предшколце у сарадњи са Храмом Светог Саве

У сарадњи са Храмом Светог Саве, Алго центар је учинио доступним програм обуке почетног читања по Алго систему – предшколцима из вишедетних породица и породица са децом са развојним потешкоћама.

Идеја је потекла из заједничке жеље и визије:

– приближавања матичног писма и читалачке вештине деци на најефективнији начин
– помоћи и оснаживању вишедетних породица и породица које имају дете са развојним потешкоћама

Оснаживањем читалачких основа деце оснажују се и њихове породице, јер ће се обучено дете далеко самосталније носити са својим школским обавезама, полазак у школу ће бити далеко мање обојен стресом, фрустрацијама, а образовни почеци са већом вероватноћом биће доживљени као изазов.
Све ово је у великој мери растерећење и олакшање за родитеље и целу породицу.

Стога пријавите своје предшколце, без обзира на то да ли знају сва или скоро сва слова јер знање слова није исто што и читање, иако је правилно и синаптички изграђено кодирање глас-слово неопходан услов за аутоматизацију читања. Читање подразумева брзу и активну обраду слова и њихову синтезу у речи… а онда и реченице, што изискује активирање паралелне обраде акустичких и перцептивних сигнала, уз придавање значења.

Алго систем ће предшколцима – кроз само 15 сесија, уз три сусрета недељно, омогућити скок у свет читалачких почетака. Обука ће се одржавати у просторијама Парохијског дома Храма Светог Саве, а почетак обуке планиран је за 14. мај.

Пријаве и контакт:

Заинтересовани родитељи могу сазнати више и пријавити се на овој страници:

За остале предшколце такође важи позив за пријаву на обуку при АЛГО Центру, која почиње 13. маја:

Posted in Вести.

Leave a Reply

Your email address will not be published.